Beenmergtransplantaties in Turkije

Overweegt u een beenmergtransplantatie in Turkije? Ontdek alles over beenmergtransplantatie in Istanboel: Procedure, Kosten, Herstel. Ontvang een gratis offerte voor een succesvolle behandeling in Istanbul.

BesteKlinieken.com geeft informatie over beenmergtransplantaties in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde Turkse chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies.

Hoeveel kost een beenmergtransplantatie in Turkije?

Autologe beenmergtransplantaties zijn minder duur dan allogene transplantaties, waarvoor een zoektocht naar een donor en een groter aantal tests nodig zijn.

Daarom variëren de kosten van deze behandeling, afhankelijk van het type beenmergtransplantatie dat nodig is, tussen €25.000 en €65.000 . Afgezien van India is Turkije het goedkoopste Europese land voor een beenmergtransplantatie, omdat de kosten tot drie keer lager zijn dan in Europa.

Beenmergtransplantatie in TurkijeVanaf €25.000

Inleiding

Een beenmergtransplantatie is een essentiële medische procedure voor veel patiënten die lijden aan ernstige ziekten zoals leukemie (bloedkanker), andere vormen van kanker of bepaalde erfelijke ziekten.

Wanneer andere behandelingen niet tot de verwachte genezing hebben geleid, is een beenmergtransplantatie (BMT) soms de enige kans om een patiënt te redden.

Aan deze procedure, waarbij de eigen stamcellen van de patiënt worden vervangen door die van een gezonde donor, nemen wereldwijd meer dan 50.000 patiënten per jaar deel, waarvan 32.000 in Europa.

Turkije, uitgerust met de beste transplantatietechnologieën tegen betaalbare prijzen, verwelkomt patiënten van over de hele wereld en biedt hen extra hoop op herstel tijdens een medische reis.

Wat is een beenmergtransplantatie?

Beenmerg is een zachte, sponsachtige substantie die zich in de botten bevindt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen wit beenmerg en rood beenmerg.

Het rode beenmerg bestaat uit hematopoëtische stamcellen en produceert de verschillende bloedcellen die essentieel zijn voor het goed functioneren van het lichaam (witte bloedcellen, rode bloedcellen, bloedplaatjes).

Wanneer het beenmerg niet goed functioneert door ziekten zoals leukemie of aplastische anemie, kan een beenmergtransplantatie (of stamceltransplantatie of hematopoëtische celtransplantatie) nodig zijn.

Hierbij wordt het zieke of beschadigde beenmerg vervangen door gezonde cellen van de patiënt zelf, van een compatibele, gezonde donor of zelfs van een navelstreng.

Het doel van de procedure is om de normale productie van bloedcellen te herstellen en het immuunsysteem van de patiënt te versterken.

Voor welke ziekte is een beenmergtransplantatie nodig?

Beenmergtransplantaties zijn bedoeld voor patiënten die lijden aan ernstige ziekten van het bloedstelsel en bepaalde vormen van kanker. Het is beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen.

Dit zijn de belangrijkste ziekten waarvoor een beenmergtransplantatie nodig kan zijn:

  • Leukemie (lymfoblastisch, myeloïde) ;
  • Lymfoom
  • Multipel myeloom;
  • Myelodysplastische syndromen (MDS) en myeloproliferatieve aandoeningen (MDS);
  • Ernstige anemie (aplastisch, calcificaal, Fanconi);
  • Thalassemie;
  • Immuundeficiënties.

Transplantatie kan ook gebruikt worden om cellen te reproduceren die ernstig beschadigd zijn na een zware behandeling zoals chemotherapie of radiotherapie, of om een andere ziekte te behandelen (borstkanker, multiple sclerose, enz.)

Wat zijn de verschillende soorten beenmergtransplantaties die in Turkije worden uitgevoerd?

Turkse instellingen die gespecialiseerd zijn in beenmergtransplantatieprocedures zijn, net als hun Europese tegenhangers, uitgerust om alle bestaande soorten transplantaties uit te voeren.

Autologe beenmergtransplantaties

Bij een autologe beenmergtransplantatie, of autotransplantatie, krijgen patiënten een transplantatie van hun eigen gezonde stamcellen. Deze worden meestal verzameld vóór een intensieve behandeling tegen kanker en daarna opnieuw ingespoten om het immuunsysteem en de bloedplaatjesproductie te herstellen.

Allogene beenmergtransplantatie

Bij allogene beenmergtransplantatie worden stamcellen van een compatibele donor naar de patiënt overgebracht. Deze procedure wordt gebruikt om het defecte of zieke beenmerg van de patiënt te vervangen door gezonde stamcellen om de normale functie ervan te herstellen.

Er zijn verschillende soorten allogene beenmergtransplantaties, afhankelijk van waar de donor vandaan komt:

  • de donor is een volledig compatibel naast familielid (vaak een broer of zus). Als de donor een tweelingbroer of -zus van de patiënt is, staat dit bekend als een syngene (isogene) transplantatie. Zoals hierboven vermeld, kunnen stamcellen ook uit een navelstreng komen;
  • de donor is een naast familielid, maar de weefselantigeencompatibiliteit is niet volledig (50%). Voor deze zogenaamde haplo-identieke transplantatie zijn extra technische middelen nodig;
  • de donor geen familieband heeft, maar wel volledig compatibel is;

Hoe wordt een beenmergtransplantatie in Turkije uitgevoerd?

De procedure voor een beenmergtransplantatie verschilt afhankelijk van het beoogde type transplantatie.

Procedure voor een autologe beenmergtransplantatie in Turkije

Eerst worden de stamcellen van de patiënt veilig verzameld , ofwel operatief uit het heupbot (onder algehele narcose), of door een eenvoudig bloedonderzoek (perifeer bloed) na stimulatie met medicijnen.

Morfologen isoleren de stamcellen, die vervolgens gezuiverd en ingevroren worden.

Als de patiënt klaar is met zijn of haar intensieve behandeling (chemotherapie of radiotherapie), worden de gezonde cellen opnieuw geïnjecteerd. Het transplantaat wordt over het algemeen tijdens de operatie toegediend, ofwel rechtstreeks in het beenmerg met behulp van een katheter (een dunne, flexibele buis), of via een infuus in een ader.

Procedure voor een allogene beenmergtransplantatie in Turkije

Voordat de patiënt een transplantatie krijgt, wordt hij of zij voorbereid om de kans op succes te vergroten. Er wordt een chemokuur toegediend, waarvan de duur afhangt van de bron van de stamcellen (tussen 6 en 9 dagen). Het doel is om alle resterende kankercellen in het beenmerg uit te roeien, zodat ze vervangen kunnen worden door gezonde cellen.

Zodra de chemotherapie klaar is, d.w.z. de volgende dag, wordt de beenmergtransplantatie via een ader uitgevoerd, op dezelfde manier als een transfusie, langzaam en onder medisch toezicht.

In alle gevallen wordt de patiënt gedurende 24 uur na de transplantatie nauwlettend in de gaten gehouden.

Wat zijn de risico’s van een beenmergtransplantatie?

De meest voorkomende complicatie na een beenmergtransplantatie is afstoting, en dit betreft allogene transplantaties. Om het risico op afstoting te beperken, krijgt de patiënt een immunosuppressieve behandeling. Dit zijn medicijnen die speciaal ontworpen zijn om de immuunreactie van het lichaam op lichaamsvreemde cellen te voorkomen.

Zoals bij elke medische procedure wordt er rekening gehouden met het risico op infectie . Om mogelijke complicaties te voorkomen, blijft de patiënt geïsoleerd in een steriele kamer en krijgt hij de medische behandeling en zorg die nodig zijn om ze zowel te voorkomen als te genezen.

Waarom Turkije kiezen voor een beenmergtransplantatie?

Turkije, en in het bijzonder Istanboel, een stad met een overvloed aan gezondheidsinstellingen gelegen aan de onvermijdelijke Bosporus, is een steeds populairdere bestemming voor medisch toerisme. En terecht!

De afgelopen decennia heeft Turkije zich gevestigd als de Europese leider op het gebied van succesvolle beenmergtransplantaties. Wereldwijd wedijvert het met de Verenigde Staten, Duitsland en Israël.

Er werken veel wereldberoemde hematologen in Turkije. Ze hebben een solide ervaring in de oncohematologie, sommigen praktiseren al meer dan 30 jaar.

Turkse ziekenhuizen voldoen aan de strenge normen van de moderne geneeskunde, zoals blijkt uit het feit dat ze talloze internationale accreditaties hebben gekregen. De Turkse stamceltransplantatiecentra zijn gecertificeerd door de EBMT (European Blood and Marrow Transplant Group).

Bovendien zijn de behandelingskosten in Turkije aanzienlijk lager dan in veel Europese landen, vaak 50% lager, waardoor de behandeling toegankelijker is zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

Klinieken en ziekenhuizen in Istanbul en andere Turkse steden staan bekend om hun persoonlijke en attente benadering van internationale patiënten en bieden uitgebreide ondersteuningsprogramma’s.

Hoe lang moet ik in Turkije blijven na een beenmergtransplantatie?

In het geval van een autologe beenmergtransplantatie is het verblijf in Turkije ongeveer 70 dagen. De ziekenhuisopname, die over het algemeen 45 dagen duurt, wordt gevolgd door poliklinisch medisch toezicht. Hiervoor moet de patiënt nog drie weken in Turkije blijven.

In het geval van een allogene beenmergtransplantatie (niet-verwante donor) is de totale verblijfsduur 120 dagen, inclusief twee maanden ziekenhuisopname.

Hoe kies ik het beste ziekenhuis voor een beenmergtransplantatie in Turkije?

Om hetmeest geschikte ziekenhuis voor uw beenmergtransplantatie te kiezen, moet u een aantal dingen uitzoeken:

  • De soorten beenmergtransplantaties die uitgevoerd worden;
  • De eventuele leeftijdsgrens van de patiënt; sommige beenmergtransplantatiecentra accepteren geen patiënten jonger dan 16 jaar;
  • De ervaring van de arts(en);
  • De kosten van de totale behandeling voor de transplantatie, inclusief het zoeken naar een donor.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen

Wat is de hersteltijd na een beenmergtransplantatie in Turkije?

Over het algemeen is de hersteltijd na een beenmergtransplantatie 2 maanden. Het nieuwe beenmerg begint ongeveer 20 dagen na de ingreep bloedcellen te produceren, maar het kan 6 tot 12 maanden duren voordat deze weer normaal zijn.

Wat is het slagingspercentage voor een beenmergtransplantatie in Turkije?

Volgens professor Betül Tavil van een ziekenhuis in Istanbul zijn beenmergtransplantaties in Turkije 90% effectief. Het steeds toenemende aantal beenmergtransplantaties in Turkije getuigt van het feit dat Turkse instellingen veilige en gezonde transplantaties leveren.

Wat zijn de bijwerkingen van een beenmergtransplantatie?

Beenmergtransplantaties kunnen bijwerkingen hebben zoals hoofdpijn, misselijkheid, overgeven, pijn, bloedarmoede, lage bloeddruk, kortademigheid, koorts en zelfs infectie. Erger nog, er kunnen bloedingen of graft-versus-host disease optreden.

Hoe lang duurt de beenmergtransplantatie?

12 tot 36 uur nadat het transplantaat bij de donor is geoogst, wordt het intraveneus toegediend. Na de procedure, die tussen de 3 en 4 uur duurt, wordt de patiënt, die een groot infectierisico loopt, gedurende 2 tot 4 weken in een steriele kamer geïsoleerd.

Hoe lang moet ik wachten op een donor in Turkije?

Als u geschikt bent voor een allogene beenmergtransplantatie van een niet-verwante donor, zal de arts een donor zoeken in de 73 Franse en internationale beenmergtransplantatieregisters. De wachttijd kan enkele weken tot enkele maanden bedragen.

Wie kan stamceldonor worden?

Iedereen in goede gezondheid, tussen de 18 en 35 jaar oud, kan stamcellen doneren. De kans op compatibiliteit is echter ¼ tussen broer en zus, vergeleken met 1 op 1 miljoen bij een niet-verwante donor, vandaar het belang om de broers en zussen van de patiënt eerst te testen.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️