Behandeling van netvliesloslating in Turkije

Overweegt u een behandeling voor netvliesloslating in Turkije? Deze ultieme gids bevat alles wat u moet weten over de procedure, het herstel en de kosten in Istanbul. Vraag een offerte aan en krijg de beste prijs voor oogchirurgie in Turkije.

BesteKlinieken.com geeft informatie over de behandeling van netvliesloslating in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde Turkse chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een arts.

Hoeveel kost een netvliesloslating behandeling in Turkije?

De kosten van een netvliesloslating behandeling in Turkije variëren tussen €1900 en €4500. De prijs varieert afhankelijk van de mate van netvliesloslating, de moeilijkheidsgraad en duur van de behandeling, de kosten van medicijnen, de ervaring en reputatie van de chirurgen en de kosten die de kliniek of het ziekenhuis in rekening brengt.

Netvliesloslating behandeling in Turkije 3200 €

Inleiding

Hebt u last van lichtflitsen, wazig zicht of de waarneming van een donker gordijn in uw gezichtsveld? Deze symptomen kunnen tekenen zijn van netvliesloslating. Dit is een ernstige oogaandoening waarbij snel moet worden ingegrepen om blijvend verlies van het gezichtsvermogen te voorkomen.

Heeft uw oogarts netvliesloslating bij u vastgesteld en wilt u zich in Turkije laten behandelen? In deze gids vindt u de essentiële informatie die u moet weten over medische behandeling in deze bestemming aan de Middellandse Zee.

Wat is netvliesloslating?

Netvliesloslating is een oogheelkundig noodgeval dat jaarlijks wereldwijd 1 op de 10.000 mensen treft (1). Het treedt op wanneer het netvlies loskomt van de weefsellaag die het ondersteunt. Dit berooft de netvliescellen van hun zuurstof en voedingsstoffen, wat leidt tot symptomen zoals floaters, een donkere waas over een deel van uw zicht, lichtflitsen en plotseling verlies van gezichtsscherpte.

Er zijn drie hoofdtypen netvliesloslating, afhankelijk van de oorzaak:

  • Exsudatieve netvliesloslating : een niet veel voorkomende vorm die veroorzaakt wordt door een ophoping van vocht onder het netvlies. Het kan het gevolg zijn van lekkage van ontstoken bloedvaten of abnormale vormen. Het kan ook voorkomen bij een oogtumor of leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD).
  • Tractionele netvliesloslating: dit is een neveneffect van proliferatieve diabetische retinopathie of oogontsteking. Deze vorm treedt op wanneer littekenweefsel op het netvliesoppervlak samentrekt en uiteindelijk het netvlies van de ondersteunende laag wegtrekt.
  • Rhegmatogene netvliesloslating: dit is de meest voorkomende vorm. Het treedt voornamelijk op bij ouderdom, ernstige bijziendheid of oogletsel. Het treedt op wanneer er een gaatje of scheurtje in het netvlies zit. Het glasvocht in het oog gaat door dit scheurtje en hoopt zich op onder het netvlies. Hierdoor komt het netvlies uiteindelijk los van de ondersteunende laag.

Elk van deze netvliesloslatingen kan in Turkije op een specifieke manier behandeld worden. Daarom is een eerste consult bij een specialist nodig om de best mogelijke oogoperatie te bepalen.

Lees ons dossier over stamceltherapie in Turkije

Wat zijn de verschillende soorten behandelingen voor netvliesloslating in Turkije?

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar voor netvliesloslating in Turkije. De keuze en toepassing van een van deze behandelingen hangt voornamelijk af van de ernst van uw aandoening en de locatie van de netvliesloslating. In alle gevallen vereist elke behandeling een operatie door een hooggekwalificeerde oogarts.

Sclerale inkeping

Dit is een chirurgische ingreep die bedoeld is om de trekkracht te verminderen die op het netvlies wordt uitgeoefend om het op zijn plaats te houden tegen de wand van het oog.Een sclerale inkeping zorgt er onder andere voor dat het netvlies zich weer kan hechten door een band of ring (gemaakt van siliconen of spons) rond het oog te plaatsen.

Vitrectomie in Turkije

Vitrectomie is een procedure waarbij het glasvocht in het oog vervangen wordt door een gas- of oliebel. Door deze injectie kan het netvlies terugkeren naar de juiste positie tegen de wand van het oog, waardoor er minder trekkracht is in het geval van een netvliesloslating.

Pneumatische retinopexie

Net als bij vitrectomie injecteert de chirurg ook bij pneumatische retinopexie een kleine gasbel in het oog. Dit duwt het losgemaakte netvlies zachtjes tegen de wand, zodat het naar zijn oorspronkelijke positie kan terugkeren. De chirurg sluit de operatie af met laserfixatie of cryotherapie om de scheuren te dichten. Het verschil met vitrectomie is dat de gasbel geleidelijk verdwijnt en het netvlies vast blijft zitten dankzij de littekens die door de behandeling ontstaan.

Argon laser

Dit is een niet-invasieve methode om netvliesloslating te behandelen met ooglaseren. Het licht van de laser veroorzaakt kleine brandwondjes die vervolgens littekens op het netvlies creëren. Het zijn deze littekens die eventuele scheurtjes of gaatjes afdichten. Dit voorkomt dat er vloeistof in het oog sijpelt als gevolg van de netvliesloslating. Bovendien is deze behandeling effectief om het netvlies te stabiliseren en toekomstige netvliesloslatingen te voorkomen.

Waarom Turkije kiezen voor een behandeling van netvliesloslating?

Turkije staat bekend om zijn hoogwaardige medische infrastructuur en wereldberoemde oogheelkundige specialisten. Bovendien maken Turkse klinieken gebruik van geavanceerde technologieën zoals optische coherentie tomografie (OCT) en fluorescentie angiografie om netvliesloslatingen effectief te diagnosticeren en te behandelen.

Ziekenhuizen en klinieken in Turkije hebben ook veel ervaring met de behandeling van internationale patiënten. De medische teams zijn meertalig en bieden persoonlijke ondersteuning tijdens het hele behandelingsproces.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen over netvliesloslating

Wat is het succespercentage van de behandeling van netvliesloslating in Turkije?

Net als in de rest van de wereld is het succespercentage van de behandeling van netvliesloslating in Turkije ongeveer 90%.

Wat zijn de belangrijkste oorzaken van netvliesloslating?

De belangrijkste oorzaken van netvliesloslating zijn oogletsel, veroudering, diabetes, ernstige bijziendheid en een voorgeschiedenis van oogoperaties die trauma veroorzaken.

Wat zijn de waarschuwingssignalen van netvliesloslating?

De waarschuwingssignalen waarop u moet letten zijn wazig zien, lichtflitsen, zwevende lichamen en een donker gordijn in het gezichtsveld.

Hoe lang duurt een operatie voor netvliesloslating?

Een operatie voor netvliesloslating duurt over het algemeen 1 tot 2 uur, afhankelijk van de procedure en de complexiteit van de operatie.

Hoe lang duurt het herstel na een netvliesloslatingoperatie?

Het herstel verloopt geleidelijk. Een maand na de operatie kunt u uw normale beroepsactiviteiten hervatten en binnen twee maanden kunt u uw gebruikelijke sportactiviteiten beoefenen. Uw gezichtsvermogen zal binnen een jaar na de operatie volledig stabiliseren.

Dekt de ziektekostenverzekering de behandeling van netvliesloslating in Turkije?

De dekking van de ziektekostenverzekering voor de behandeling van netvliesloslating in Turkije hangt voornamelijk af van de voorwaarden die uw verzekeraar in uw contract heeft opgenomen.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️