Feminisering van het gezicht (FFS) in Turkije

Overweegt u een gezichtsfeminisatie in Turkije? Deze ultieme gids bevat alles wat u moet weten over de procedure, het herstel en de kosten in Istanbul. Vraag een offerte aan en krijg de beste prijs voor succesvolle transgenderchirurgie in Turkije.

BesteKlinieken.com informeert u over gezichtsfeminisatie in Turkije en helpt u een operatie te boeken bij gekwalificeerde Turkse chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een professional uit de gezondheidszorg.

Hoeveel kost FFS facial feminisation chirurgie in Turkije?

De kosten van FFS facial feminisation chirurgie in Turkije zijn ongeveer €16.000. Deze prijs omvat een verlaging van de voorhoofdslijn (€1900), wenkbrauwlift (€1700), wangvergroting (€2700), neuscorrectie (€2200), bovenliplift (€900), kaakcontour (€2200), kincontour (€1300), adamsappelreductie (€1200) en liposuctie (€2100).

Verlaging van de voorhoofdslijn 1900 €
Wenkbrauwlift1700 €
Vergroting van de wangen2700 €
Rhinoplastie2200 €
Liposuctie2100 €
Bovenlip lift900 €
Kaakcontour2200 €
Genioplastie (kin)1300 €
Adamsappel verkleining1200 €

Inleiding

Facial Feminization Surgery (FFS) is het tegenovergestelde van MFO. Het is een vorm van cosmetische chirurgie in Turkije die vooral interessant is voor transgenders. Deze persoon is “mannelijk” geboren en heeft de indruk de gevangene van zijn eigen lichaam te zijn. Deze patiënt wil daarom bepaalde geslachtskenmerken van een vrouw hebben. De technologie die bij deze operatie komt kijken, zal hem enorm helpen om zijn ongemak te verlichten en zijn problemen met zijn identiteit en zelfvertrouwen op te lossen .

Maar veel cisgender vrouwen dromen er ook van om plastische chirurgie in het ziekenhuis te ondergaan. Zij hebben een gezicht met mannelijke trekken en willen het vrouwelijker maken.

Opgemerkt moet worden dat chirurgie voor het liften en vervrouwelijken van het gezicht een van de gepersonaliseerde behandelingen is die in Frankrijk niet vergoed wordt door de sociale zekerheid. Hoewel deze ingreep populair is, is hij vrij duur.

Dus om hun droom om er vrouwelijker uit te zien te vervullen, wenden veel patiënten zich tot esthetisch toerisme in Turkije. Turkije is nu de belangrijkste bestemming voor inschrijvers op plastische chirurgie uit Europa en het Midden-Oosten. Het is erin geslaagd Thailand te onttronen.

Het uitvoeren van FFS gezichtsfeminisatie in Turkije, vooral in een gekwalificeerde kliniek voor esthetische geneeskunde in Istanbul, is een kosteneffectievere keuze. Het succespercentage is ook erg hoog. Maar ook de kwaliteit van de geleverde diensten wordt zeer geprezen.

Wat is Facial Feminisation Chirurgie (FFS)?

Facial feminisation surgery in Turkije is een unieke variant van esthetische geneeskunde, uitgevoerd door een gespecialiseerde chirurg. Het is een kant-en-klare klinische procedure die zich concentreert op verschillende chirurgische ingrepen om de lijn en de gelaatstrekken te verzachten. Na het proces zal de patiënt een veel vrouwelijker uiterlijk krijgen.

Bij FFS worden verschillende gebieden van het gezicht en de hals aangepast. In de meeste gevallen wordt de operatie onder algehele narcose uitgevoerd. Soms is een enkele operatie voldoende. Maar de chirurg kan ook meerdere operaties in ziekenhuizen plannen. Gezichtsfeminisatie kan worden aangevuld met andere esthetische behandelingen zoals :

  • Een facelift om rimpels en fijne lijntjes weg te werken,
  • Huidgerelateerde procedures zoals het verwijderen van bruine vlekken,
  • Botoxinjecties om het gezicht te verjongen, enz.

Wie zou een gezichtsfeminisatiechirurgie moeten ondergaan?

Transgenders of niet-binaire mensen zijn ideale kandidaten voor facial feminisation chirurgie in Turkije. Zij hebben vaak het gevoel dat hun gelaatstrekken niet overeenkomen met hun gewenstegenderidentiteit. FFS is een belangrijke fase in hun transformatie.

Maar FFS kan ook een vrouw met te mannelijke gelaatstrekken verleiden. Dit kan een bron van stress en ongemak worden. Dit type ingreep is geschikt voor vrouwen die :

  • Een te hoog of te vet voorhoofd hebben,
  • Een wenkbrauwbot dat te zwaar of te prominent is,
  • Een kaaklijn of kin die te breed, te spits of te hoekig is,
  • Te donkere ogen, enz.

Hoe zit het met de minimumleeftijd voor een FFS?

Volgens verschillende bronnen is het mogelijk om op 18-jarige leeftijd de sprong te wagen. Sommige chirurgen stellen echter voor dat patiënten wachten tot ze minstens 21 zijn. Zij zijn van mening dat fysieke en psychologische rijpheid nodig is om dergelijke transformaties te overwegen.

Welke procedures zijn inbegrepen in de gezichtsfeminisatiechirurgie?

De chirurgische ingrepen die worden uitgevoerd hangen af van de kenmerken van het gezicht van de patiënt. Ze kunnen betrekking hebben op het bovenste, middelste en onderste deel van het gezicht en op de halsstreek. Genderbevestigende gezichtschirurgie wordt aangepast aan de wensen van de betrokken persoon. Met andere woorden, de behandeling moet gepersonaliseerd zijn. Dit zijn slechts enkele van de procedures die uitgevoerd worden door gezichtsbevrouwelijkende specialisten in Turkije.

Voorhoofdcontouring en wenkbrauwlift

Voorhoofdcontouring is een veel voorkomende FFS techniek. Het heeft als doel om wenkbrauwen die te prominent zijn of uitpuilen te veranderen en om de oogleden te liften. Het resultaat is meer open ogen en een zachter gezicht. De specialist heeft verschillende methoden tot zijn beschikking. Hij kan trimmen, het bot afscheren of een bottransplantaat gebruiken.

Rhinoplastie

Rhinoplastie in Turkije is ook een effectieve methode om het gezicht te vervrouwelijken. Hierbij wordt de structuur van de neus verbeterd . Dit houdt in:

  • De neus verkleinen,
  • De rondingen verbeteren,
  • De hoek tussen de neus en de bovenlip veranderen,
  • De neusgaten vernauwen,
  • De punt verfijnen.

Kaak- en kincontouren

Het corrigeren van de kaaklijn is een nieuwe toevoeging aan de lijst van FFS geslachtsbevestigende chirurgische ingrepen. Mannenkaken zijn geprononceerder en vierkanter. Deze moet ronder en zachter worden gemaakt. De chirurg kan het kaakbot of de hoek van de onderkaak aanpassen. Het doel is om een ovaal of hartvormig gezicht te creëren.

Tracheas scheren

Deze techniek om het gezicht te vervrouwelijken komt vaak voor bij transgenders. Hierbij wordt de adamsappel verkleind. Vermindering van de laryngeale prominentie is de meest gebruikte medische term. De specialist verwijdert geleidelijk dit uitstekende deel dat een man van een vrouw onderscheidt.

Liposuctie en vettransplantatie

Deze vormen een aanvulling op de technieken die gebruikt worden om de hals en kaak te reconstrueren. FFS-specialisten stellen soms voor om overtollig vet uit deze gebieden te verwijderen met liposuctie. De patiënt krijgt dan een meer gedefinieerde, slankere kaaklijn. Maar ze kunnen ook een vettransplantatie uitvoeren om bepaalde gebieden, zoals de lippen, voller te maken.

Wat zijn de risico’s, complicaties en bijwerkingen van FFS?

De beslissing om een facial feminisation operatie in Turkije te ondergaan is niet zonder risico. Tijdens de operatie kunnen complicaties optreden. De operatie zelf kan ook ongewenste effecten hebben. Hier zijn de problemen die zich na de operatie kunnen voordoen.

Risico’s van anesthesie

FFS wordt uitgevoerd onder algehele narcose. De verdoving kan bij sommige mensen allergische reacties, ademhalingsmoeilijkheden of zelfs de dood veroorzaken.

Infectie en bloeding

Tijdens en na de ingreep kunnen complicaties optreden zoals infectie of overmatig bloeden . De gemaakte incisies kunnen lelijke littekens achterlaten.

Zenuwbeschadiging

Tijdens de operatie bestaat het risico dat de zenuwen worden aangetast. Dit kan tijdelijke of permanente zenuwbeschadiging veroorzaken. Dit gaat gepaard met onaangename symptomen zoals:

  • Tintelingen,
  • Gevoelloosheid in het gezicht,
  • Spierzwakte.

Slechte resultaten

Het ontdekken van het resultaat vaneen operatie is een zeer belangrijk moment. Het succespercentage is hoog wanneer een professional wordt ingeschakeld. Het kan echter variëren afhankelijk van de werkelijke verwachtingen van de patiënt. Soms is het resultaat teleurstellend. Soms is zelfs een revisieoperatie nodig.

Emotionele problemen

Faciale feminisatiechirurgie is geen onschuldige ingreep. Het kan leiden tot een zekere verandering in het uiterlijk. Als de veranderingen onbevredigend zijn, is er een aanzienlijk risico op emotioneel leed .

Hoe werkt de operatie?

Facial feminisation chirurgie in Turkije verloopt in een aantal stappen. Ontdek welke dat zijn.

Een consult

Iedereen die besluit om FFS te ondergaan moet een afspraak maken voor een eerste consult. Tijdens dit eerste gesprek is de specialist verplicht om gedetailleerde informatie over de operatie te geven. Hij of zij moet vooral de risico’s en complicaties uitleggen. Hij moet ook elke vraag van de patiënt beantwoorden. Patiënten moeten de specialist ook vertellen wat hun verwachtingen en doelen zijn.

De cosmetisch chirurg moet tijdens deze bijeenkomst ook een morfologische diagnose stellen. Zo kan hij de elementen identificeren die gewijzigd moeten worden om het gewenste resultaat te verkrijgen. Het moet gezegd worden dat elke patiënt unieke behoeften heeft. De professional stelt vervolgens het behandelplan en de schatting op. De patiënt krijgt bedenktijd. Wanneer de patiënt de schatting ondertekent, wordt de procedure in gang gezet.

Voorbereiding

Dit is een zeer belangrijke fase, omdat het succes van de operatie ervan afhangt. De chirurg voert een pre-operatief onderzoek uit. Hij moet de medische voorgeschiedenis van de patiënt beoordelen. Het doel is om van tevoren de gezondheidsrisico’s van een dergelijke operatie vast te stellen. De operatie wordt geannuleerd als er contra-indicaties zijn.

De arts geeft vervolgens precieze pre-operatieve instructies. Deze dienen om risico’s en complicaties te voorkomen en te verminderen. De patiënt wordt over het algemeen gevraagd om bepaalde medicijnen of voedingsmiddelen te vermijden.

De operatie

Na een succesvolle voorbereidende fase wordt de operatie gepland. Op de afgesproken datum komt de patiënt naar de kliniek. Het medische team voert de operatie uit.

Herstel

Een patiënt die net een gezichtsfeminisatieoperatie heeft ondergaan, heeft een herstelperiode van verschillende duur nodig. Ze kunnen wat zwelling en ongemak ervaren. Lichamelijke activiteit moet de eerste week beperkt of gestopt worden. Het duurt ongeveer 15 dagen voordat de hechtingen verwijderd zijn. Postoperatieve follow-up maakt deel uit van het programma. De duur varieert afhankelijk van de uitgevoerde operaties.

Waarom een FFS in Turkije?

Turkije is een bekende bestemming voor medisch toerisme. Er zijn veel ziekenhuizen met moderne medische apparatuur van hoge kwaliteit, zoals het ziekenhuis in Ankara. Het land heeft ook een aantal chirurgen die gespecialiseerd zijn in esthetische geneeskunde, met een schat aan ervaring.

Het tijdsverschil tussen Turkije en Frankrijk is slechts één uur. Patiënten kunnen dus de gevolgen van een jetlag, zoals slaapstoornissen en prikkelbaarheid, vermijden. Bovendien zijn de kosten voor medische ingrepen redelijk. Facial feminisation surgery in Turkije is daarom een voordelige optie.

Dr. MFO is een van de meest gerenommeerde FFS-specialisten in transgenderchirurgie. Hij is een expert in gezichtsfeminisatie, borstvergroting en genitale reconstructie. De kliniek bevindt zich in Antalya, een ultraberoemde toeristische bestemming. Deze dynamische stad heeft prachtige stranden en een schat aan geschiedenis. Deze reis naar Turkije is de ideale gelegenheid om deze uitzonderlijke plek te ontdekken .

Hoeveel kost een facial feminisation operatie in Turkije?

De prijs van een facial feminisation operatie in Turkije hangt af van verschillende parameters:

  • De veranderingen die moeten worden aangebracht,
  • De locatie van de operatie,
  • De ervaring en reputatie van de chirurg,
  • De kosten van pre- en postoperatieve zorg,
  • De consultatiekosten,
  • Eventuele aanvullende behandelingen.

Het is echter mogelijk om van FFS facial feminisation en een uitstekende service te genieten met een redelijk budget tussen €8500 en €16500.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen over FFS in Turkije

Hoe lang duurt de herstelperiode?

Het hangt af van de omvang van de operatie. Over het algemeen duurt het drie tot vier weken. Na deze tijd kan de patiënt zijn normale leven hervatten.

Welk resultaat kun je verwachten?

Het duurt 6 tot 12 maanden voordat het uiteindelijke resultaat van Faciale Vervrouwelijking in Turkije zichtbaar is.

Hoe lang duurt de herstelperiode?

Dit hangt af van de omvang van de operatie. Over het algemeen duurt het drie tot vier weken. Na deze tijd kan de patiënt het normale leven weer oppakken.

Welk resultaat kun je verwachten?

Het duurt tussen de 6 en 12 maanden om het uiteindelijke resultaat van een facial feminisation operatie in Turkije te zien.

Zal hij littekens hebben?

De chirurg moet incisies maken en soms een bottransplantaat. Een bekwame en gecertificeerde professional zal de operatie echter zorgvuldig uitvoeren. Hij of zij kan de littekens dan verbergen.

Hoe bereid ik me voor op een FFS in Turkije?

Patiënten kunnen alle procedures zelf uitvoeren. Ze kunnen bijvoorbeeld de kliniek kiezen, contact opnemen met de arts en vervoer en accommodatie regelen. Maar veel patiënten geven de voorkeur aan een reisbureau dat gespecialiseerd is in operaties in het buitenland, zoals het onze. Wij kunnen uw verblijf in Turkije van A tot Z organiseren. Wij kunnen u ook persoonlijke hulp bieden. Vul gewoon het contactformulier in om toegang te krijgen tot deze service. Wij kunnen u een aantrekkelijk pakket aanbieden.

Hoe pak je je koffers in?

Patiënten moeten comfortabele kleding meenemen en de medische benodigdheden die ze nodig hebben tijdens hun verblijf en herstelperiode. Het is ook een goed idee om boeken, spelletjes of andere amusementsmiddelen mee te nemen.

Hoe kunnen we het herstel versnellen?

Om het herstel te bespoedigen, moeten alle postoperatieve instructies van de arts nauwkeurig worden opgevolgd. Patiënten moeten ook rusten na de operatie. Tot slot is het belangrijk om gehydrateerd te blijven.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️