Glaucoombehandeling in Turkije

Overweegt u een glaucoombehandeling in Turkije? Deze ultieme gids bevat alles wat u moet weten over de procedure, het herstel en de kosten in Istanbul. Vraag een offerte aan en krijg de beste prijs voor een succesvolle oogoperatie in Turkije.

BesteKlinieken.com biedt informatie over glaucoombehandeling in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde Turkse chirurgen. Deze inhoud is uitsluitend bedoeld ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een arts.

Prijs van glaucoombehandeling in Turkije

De gemiddelde prijs van een glaucoombehandeling in Turkije is €200, de prijs van lasertrabeculoplastiek is €500. De prijs van trabeculotomie is €2.300, en laser iridotomie kost €300.

Glaucoom in Turkije200 €
Laser trabeculoplastie500 €
Trabeculotomie2300 €
laser iridotomie300 €

Inleiding

Er zijn veel redenen waarom u een glaucoombehandeling in Turkije zou moeten overwegen. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, blinkt de medische wereld in het land van de Bosporus niet alleen uit op het gebied van cosmetische chirurgie.

U kunt een complete, betrouwbare en scherp geprijsde oplossing vinden door dit land als uw bestemming voor gezondheidszorg te kiezen .

Voordat u de nodige stappen onderneemt, hebt u ongetwijfeld een aantal vragen. Of het nu over de ziekte zelf gaat of over hoe de operatie zal worden uitgevoerd. Wij hebben deze gids samengesteld om u te helpen er het beste van te maken. Risico’s, mogelijke bijwerkingen, te verwachten resultaten, prijzen… we willen ervoor zorgen dat u niets over het hoofd ziet.

Uiteraard heeft elke patiënt specifieke verwachtingen, behoeften en kenmerken. De informatie die u krijgt is algemeen – maar wat betreft de reislogistiek hanteren we voor elk geval een persoonlijke aanpak. Zo kunt u uw glaucoombehandeling met een gerust hart tegemoet zien, in een gerenommeerde Turkse instelling.

Wat is glaucoom?

Glaucoom is een chronische oogziekte. Bij het kleinste symptoom is het essentieel om een afspraak te maken met een specialist. Zonder snelle behandeling kan de oogzenuw volledig stoppen met functioneren – wat leidt totonomkeerbaar verlies van gezichtsvermogen .

We zullen niet in te veel technische details treden, maar hier zijn de mechanismen die deze aandoening kenmerken :

  • Glaucoom wordt over het algemeen veroorzaakt door een drukverhoging in de oogbol. De productie en afvoer van kamervocht wordt verstoord… terwijl deze kostbare oogvloeistof al onze optische structuren voedt en van zuurstof voorziet. Het resultaat is een toenemende en aanhoudende druk op de oogzenuw.
  • Geleidelijk (maar in sommige gevallen lijkt de progressie bijzonder snel) veroorzaakt dit aanzienlijke schade. Als er geen actie wordt ondernomen, zal de patiënt geleidelijk zijn of haar perifere gezichtsvermogen verliezen . Het centrale zicht wordt niet gespaard… wat leidt tot blindheid.

Met andere woorden, glaucoom kan tot blindheid leiden. Om geen tijd te verliezen, is het heel goed mogelijk om in Frankrijk een diagnose te krijgen en dan een operatie in Turkije te overwegen .

Lees ons rapport over stamceltherapie in Turkije

Glaucoom: wie heeft er last van?

Er moet worden opgemerkt dat 1 tot 2% van de Fransen van vijfenveertig jaar en ouder aan deze aandoening lijdt, volgens informatie van het academisch ziekenhuis van Lyon in 2023. In het Verenigd Koninkrijk, waar de demografische cursor iets verschoven is (van 45 naar 50), is dat 4%.

Jonge mensen ontwikkelen zelden glaucoom. Daarom, opnieuw volgens de officiële website van het CHU de Lyon, ” [ is het] raadzaam om ongeveer elke twee jaar (vanaf 45 jaar) naar uw specialist te gaan om deze metingen uit te voeren”. Preventieve afspraken kunnen veel levens redden. Er moet op gewezen worden dat een familiegeschiedenis het risico op complicaties kan verhogen. De oorzaken zijn echter niet altijd genetisch.

Als u of iemand in uw omgeving helaas getroffen wordt door dit probleem, moet u weten dat er oplossingen zijn.

Kan glaucoom genezen worden?

Wetenschappelijke vooruitgang heeft het mogelijk gemaakt om betrouwbare behandelingen voor de progressie van glaucoom te ontwikkelen . We zeggen “behandelingen” omdat er verschillende benaderingen mogelijk zijn, waarvan sommige elkaar aanvullen.

De verschillende manieren om glaucoom te behandelen

De te nemen maatregelen (altijd op advies van een deskundige) omvatten..

  • Medicamenteuze behandeling. Bepaalde oogdruppels worden gebruikt om het oogvocht te reguleren . U moet dit dagelijks strikt toepassen om de gewenste resultaten te bereiken. Er zijn ook orale tabletten verkrijgbaar, afhankelijk van het geval.
  • Laserbehandeling. De hier gebruikte technologie heeft een nogal ingewikkelde naam: trabeculoplastiek. Hierbij worden gerichte inslagen gemaakt op het gebied van het… trabeculum. Het trabeculum is een netwerk van weefsels. Als het intact is, regelt het de afvoer van het kamervocht bijna perfect. Als het niet goed functioneert, wordt de laser gebruikt om de functies te herstellen. Op deze manier wordt de gevaarlijke druk verminderd.
  • Chirurgische behandeling. Dit is de meest complete behandeling voor glaucoom. De oogchirurg kan implantaten inbrengen die de natuurlijke afvoermechanismen “ondersteunen”. Een andere procedure bestaat uit het creëren van een nieuwe drainageroute (trabeculectomie). Deze twee opties vullen elkaar aan of worden onafhankelijk van elkaar gepland, van geval tot geval.

Wat is het succespercentage van glaucoomoperaties in Turkije?

Het zou verkeerd zijn om een succespercentage van 100% te claimen. Het succespercentage voor glaucoombehandeling in Turkije blijft echter zeer hoog. Afhankelijk van de bron is het cijfer 90 of zelfs 99%.

Vergeet niet dat de kans op succes afneemt met de tijd. Hoe langer u het uitstelt, hoe moeilijker het zal zijn om te herstellen en te compenseren .

Waarom een glaucoomoperatie in Turkije plannen?

Vraagt u zich af waarom u naar Turkije zou moeten reizen voor een glaucoombehandelingals er klinieken, en dus specialisten, in uw eigen land zijn? Natuurlijk proberen we het werk van Franse, Britse of Zwitserse oogartsen niet te devalueren..

Er zijn echter een aantal voordelen aan medisch toerisme in Turkije .

  • De prijs varieert naargelang de complexiteit van het werk. Voor een trabeculectomie , bijvoorbeeld, moet u rekenen op een prijs van €2.300 in Turkije.
  • Internationale patiënten zijn over het algemeen op de hoogte van de uitstekende reputatie van artsen op dit gebied. In het Verenigd Koninkrijk is het behandelingssysteem , net als in Franse ziekenhuizen, meer ontworpen voor lokale patiënten. Turkije blijft trouw aan zijn reputatie als cultureel kruispunt en bekijkt zijn medische diensten vanuit een universeel perspectief.
  • Snelheid van behandeling is een van de meest genoemde redenen . Hoewel er geen uitgebreide statistieken over dit onderwerp zijn, wijst een groot aantal getuigenissen in die richting. De wachtlijst is korter in Turkije. Wanneer iemand dringende medische zorg nodig heeft (en glaucoom snel behandeld moet worden, zoals we gezien hebben), lijkt een reis naar een Turkse kliniek meer geruststellend.
  • Minder gebruikelijk in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de meeste omringende landen, wordt het all-inclusive pakket vaak aangeboden aan de oevers van de Bosporus. Het omvat (in de meest geavanceerde versie) het consult, de operatie, de ziekenhuisopname, de postoperatieve zorg… en zelfs luchthaventransfers, tot en met de accommodatie. Ons reisbureau helpt u graag bij het organiseren van uw reis.

Aarzel niet om nu contact met ons op te nemen voor meer informatie. We geven u graag een gedetailleerdere presentatie van de aangeboden arrangementen en aanbiedingen.

Nu een essentieel punt: de operatie zelf.

Hoe werkt een glaucoomoperatie?

Elke specialist maakt specifieke professionele keuzes, afhankelijk van zijn of haar praktijk. Er zijn echter een paar principes die alle glaucoomoperaties gemeen hebben.

Laten we ons richten op drie hoofdfasen : de voorbereiding, de operatie zelf en het herstel.

Hoe bereidt u zich voor op een glaucoomoperatie?

Bij oogheelkundige chirurgie is het, net als op alle andere gebieden van de gezondheidszorg, essentieel om van tevoren kennis te maken met het medische en chirurgische team. Er wordt een afspraak gemaakt om het eerste contact te leggen.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen over glaucoombehandeling in Turkije

Wat is glaucoom?

Glaucoom is een oogziekte die de oogzenuw beschadigt, vaak door een hoge intraoculaire druk, wat leidt tot een progressief verlies van het gezichtsvermogen, te beginnen met het perifere gezichtsvermogen.

Wat zijn de meest voorkomende vormen van glaucoom?

De twee belangrijkste typen zijn open-hoek glaucoom, waarbij de afvoer van kamerwater langzaam verloopt, en hoek-omsluiting glaucoom, waarbij de oogdruk snel stijgt.

Wat zijn de risicofactoren?

Factoren zijn onder andere hoge leeftijd, hoge intraoculaire druk, familiegeschiedenis, etnische afkomst, diabetes, hypertensie en langdurig gebruik van corticosteroïden.

Welke behandelingen zijn er beschikbaar?

De behandeling bestaat uit oogdruppels om de intraoculaire druk te verlagen, lasertherapie om de uitstroom van kamerwater te verbeteren en chirurgie om de druk te verlagen.

Kan glaucoom worden genezen?

Er bestaat geen genezing voor glaucoom, maar een vroege en regelmatige behandeling kan de oogdruk onder controle houden en de progressie van de ziekte vertragen.

Hoe kan glaucoom worden voorkomen of opgespoord?

Preventie bestaat uit regelmatige oogonderzoeken, vooral voor mensen met een verhoogd risico. Meld alle veranderingen in uw gezichtsvermogen aan een oogarts en volg zijn of haar aanbevelingen op.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️