Levertransplantatie in Turkije

Alles wat u moet weten over levertransplantatie in Turkije: procedure, kosten, herstel. Ontvang een gratis offerte voor een succesvolle transplantatie van deskundige chirurgen in Istanbul.

BesteKlinieken.com geeft informatie over levertransplantatie in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij deskundige chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een medische professional.

Hoeveel kost een levertransplantatie in Turkije?

De prijzen voor levertransplantaties in Turkije zijn aanzienlijk lager dan in andere landen. Zo kunnen de kosten in de Verenigde Staten oplopen tot €300.000, in Frankrijk tot ongeveer €240.000 en in Spanje tot ongeveer €260.000.

In Turkije daarentegen beginnen de prijzen voor een levertransplantatie vanaf €50.000, inclusief een verblijf van 15 dagen in het ziekenhuis, transport, tests, een tolk en maaltijden. Deze lagere prijzen zijn voornamelijk te danken aan de lagere kosten voor levensonderhoud en de concurrentie tussen ziekenhuizen.

Levertransplantatie in Turkije50.000 €

Levertransplantatie in Turkije: Complete gids

Denkt u aan een levertransplantatie in Turkije? Deze uitgebreide gids bevat alle essentiële informatie die u moet weten over de procedure, het herstel en de bijbehorende kosten. Ontdek waarom Turkije een aanbevolen bestemming is en vraag een gratis persoonlijke offerte aan voor de beste tarieven voor een succesvolle levertransplantatie in Turkije!

Wat is een levertransplantatie?

Levertransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij een deel van een gezonde lever van een donor in een falende lever wordt getransplanteerd. Het doel van deze operatie is om patiënten met ernstige leverziekten te behandelen, zoals levercirrose, ernstige hepatitis en bepaalde vormen van leverkanker.

Er zijn verschillende soorten levertransplantaties, maar de meest voorkomende is orthotope transplantatie, waarbij de zieke lever wordt verwijderd en vervangen door een deel van een gezonde lever. Als u het niet weet, de lever is een orgaan dat zichzelf kan regenereren. Daarom is slechts een deel van de lever van de donor nodig voor de transplantatie. In Turkije zijn levertransplantaties van levende donoren toegestaan voor internationale patiënten, op voorwaarde dat de donor een familielid van de ontvanger is.

Voor wie is deze transplantatie bedoeld?

Levertransplantatie is vaak de beste optie voor patiënten met een ernstige en onomkeerbare leverziekte. Het wordt beschouwd als de gouden standaardbehandeling voor veel medische aandoeningen zoals :

  • Chronische cholestatische leverziekten: zoals primaire biliaire cirrose, scleroserende cholangitis en biliaire atresie.
  • Leverparenchymziekten : inclusief post-hepatitis cirrose, auto-immuun cirrose en alcoholische cirrose.
  • Fulminante en subfulminante hepatitis: wanneer de lever in zeer korte tijd ernstig beschadigd is.
  • Primaire leverkanker: vooral wanneer de kanker zich in een vergevorderd stadium bevindt.
  • Genetische stofwisselingsziekten: zoals de ziekte van Wilson, alfa-1-antitrypsinedeficiëntie en hemochromatose, waarbij stofwisselingsonevenwichtigheden tot ernstige leverschade leiden.

Wat zijn de contra-indicaties?

Levertransplantatie is niet voor iedereen mogelijk. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom iemand mogelijk geen levertransplantatie kan krijgen:

  • Leverfalen: zoals ernstig hartfalen of ademhalingsfalen.
  • Kanker die andere organen aantast: of als er meer dan drie tumoren aanwezig zijn.
  • Ongecontroleerde HIV-infectie: HIV is niet altijd een absolute contra-indicatie, maar een ongecontroleerde infectie kan extra risico’s met zich meebrengen.
  • Alcohol- of drugsverslaving: patiënten die alcohol- of drugsverslaafd zijn, moeten aantonen dat ze hiermee vóór de operatie gestopt zijn.
  • Hoge leeftijd : over het algemeen is transplantatie niet mogelijk voor patiënten ouder dan 65, tenzij ze geen ernstige chronische ziekten hebben.
  • Slechte gezondheid: als de patiënt de operatie niet aankan of verplicht zou zijn om de rest van zijn leven anti-afstotingsmedicijnen te slikken.

Waarom Turkije kiezen voor een levertransplantatie?

Turkije onderscheidt zich van andere landen door zijn hoge medische normen en indrukwekkende succespercentages voor levertransplantaties. Bovendien zijn de prijzen er lager dan in andere landen, waardoor het een goede bestemming voor medisch toerisme is.

Turkije heeft een aanzienlijke expertise ontwikkeld in levertransplantaties met levende donoren, met een succespercentage van 98%. In 2019 voerde het land zelfs het hoogste aantal levertransplantaties van levende donoren ter wereld uit.

Wat is de procedure voor een levertransplantatie in Istanbul, Turkije?

Als u een levertransplantatie in Turkije overweegt, wilt u waarschijnlijk meer weten over de operatie en wat er daarna gebeurt. Ten eerste moet u weten dat de beste ziekenhuizen die gespecialiseerd zijn in deze operatie zich in Istanbul bevinden. In deze ziekenhuizen wordt elke stap, van het eerste consult tot de postoperatieve herstelperiode, zorgvuldig gepland en uitgevoerd om de best mogelijke uitkomst voor internationale patiënten te garanderen. Laten we eens nader bekijken hoe de operatie wordt uitgevoerd.

Het eerste consult

De eerste stap voor een levertransplantatie in Turkije is een reeks voorbereidende onderzoeken om de gezondheidstoestand van de patiënt te beoordelen en te controleren of er geen contra-indicaties zijn. Tijdens deze onderzoeken krijgen patiënten een grondige medische beoordeling en bloedtests, en neemt de chirurg de tijd om de rest van de procedure uit te leggen.

De donor moet ook aanwezig zijn om de compatibiliteit tussen donor en ontvanger te controleren.

Het verloop van de operatie

Nadat dit eerste consult heeft plaatsgevonden, kan de levertransplantatie in de operatiekamer plaatsvinden. Het donorgedeelte van de lever wordt verwijderd en tegelijkertijd wordt de ontvanger getransplanteerd.

Deze delicate operatie wordt uitgevoerd door een team van hooggekwalificeerde Turkse chirurgen en kan enkele uren duren, afhankelijk van de complexiteit van elk geval.

Postoperatieve zorg en follow-up

Na de operatie worden de donor en ontvanger op een intensivecareafdeling geplaatst en minstens een dag lang bewaakt. Daarna moet de donor nog 4 of 5 dagen in het ziekenhuis blijven en de ontvanger nog minstens 10 dagen.

In totaal moeten patiënten ten minste 2 weken in Turkije blijven om vervolgonderzoeken te ondergaan en ervoor te zorgen dat ze goed herstellen.

Wat zijn de meest voorkomende complicaties?

Zoals bij elke geavanceerde operatie kunnen er bij levertransplantatie soms complicaties optreden, hoewel deze zeldzaam zijn:

  • Afstoting van de nieuwe lever
  • Problemen met de werking van het transplantaat
  • Bloedvatproblemen, zoals arteriële verstoppingen
  • Complicaties in de galwegen, zoals lekken of vernauwingen
  • Infecties
  • Bijwerkingen van medicijnen om afstoting te voorkomen

Levertransplantatie in Turkije is daarom een geavanceerde behandeling die beschikbaar is voor internationale patiënten met een ernstige leverziekte. Turkije heeft hogere slagingspercentages dan andere landen en lagere tarieven, waardoor het een goede bestemming is voor deze transplantatie.

Als u een levertransplantatie in Turkije overweegt, aarzel dan niet om een gratis offerte aan te vragen voor de beste tarieven. Ons team geeft u graag van A tot Z informatie en ondersteuning om ervoor te zorgen dat uw operatie een succes wordt, met de hulp van erkende Turkse chirurgen.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen

Wat is de levensverwachting na een levertransplantatie?

De levensverwachting na een levertransplantatie varieert, maar de meeste patiënten kunnen een aantal jaren of zelfs tientallen jaren leven met een goede levenskwaliteit verwachten. Gemiddeld leeft 90% van de volwassen ontvangers minstens een jaar na de transplantatie, en 60% minstens 10 jaar.

Wat is het slagingspercentage voor een levertransplantatie in Turkije?

Het succespercentage van levertransplantaties in Turkije is zeer hoog, meer dan 90%. Dit is hoger dan in andere landen. In Frankrijk is het succespercentage bijvoorbeeld 80%, en in het VK 85%. De risico’s zijn dus iets lager in Turkije.

Wie kan een deel van zijn lever doneren?

Potentiële donoren moeten familie zijn van de ontvanger, meestal naaste familieleden. Ze moeten een grondig medisch onderzoek ondergaan om er zeker van te zijn dat ze compatibel zijn, in goede gezondheid verkeren en in staat zijn om een deel van hun lever te doneren.

Wat zijn de risico’s van een levertransplantatie?

De risico’s van een levertransplantatie zijn onder andere infectie, afstoting van het transplantaat en chirurgische complicaties. Er bestaat ook een risico op bijwerkingen van immunosuppressieve medicijnen die afstoting voorkomen.

Wat zijn de langetermijneffecten van een levertransplantatie?

Levertransplantatie op lange termijn verbetert de levenskwaliteit aanzienlijk en verlengt de levensverwachting van de ontvanger. Het risico op afstoting en de bijwerkingen van de medicijnen vereisen echter constante medische controle.

Hoe bereid je je fysiek en mentaal voor op een levertransplantatie?

Om u lichamelijk en geestelijk op een levertransplantatie voor te bereiden, is het essentieel om de medische aanbevelingen op te volgen, een goede lichamelijke conditie te behouden en goede psychologische ondersteuning te krijgen. Dit is belangrijk als u zo snel mogelijk wilt herstellen.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️