Niertransplantatie in Turkije

Overweegt u een niertransplantatie in Turkije? Deze gids bevat alles wat u moet weten over deze operatie, de voorbereiding, de postoperatieve follow-up en de prijs in Istanbul. Vraag een offerte aan en krijg de beste kliniek voor een succesvolle niertransplantatie in Turkije.

MeilleureClinique.fr geeft informatie over niertransplantaties in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde Turkse chirurgen. Deze inhoud is alleen ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een arts.

Hoeveel kost een niertransplantatie in Turkije?

De gemiddelde kosten van een niertransplantatie in Istanbul, Turkije zijn €17500. Deze prijs is inclusief 15 overnachtingen in het ziekenhuis voor de ontvanger, 7 overnachtingen in het ziekenhuis voor de donor, anesthesie, de expertise en ervaring van de chirurg, medicijnen, ziekenhuiskosten die worden bepaald op basis van het vereiste comfortniveau, postoperatieve follow-up, 3 maaltijden per dag, vervoer van vliegveld/hotel/kliniek en de diensten van een tolk.

Niertransplantatie in Turkije17500 €

Focus op niertransplantaties in Turkije

Eén op de tien mensen in de wereld lijdt aannierfalen, dat zijn bijna 850 miljoen mensen. Dit ernstige gezondheidsprobleem wordt veroorzaakt door het onvermogen van de nieren om hun functie uit te voeren. De organen zijn daardoor niet in staat om vloeistoffen te filteren. Hierdoor is het lichaam niet langer in staat om gifstoffen af te voeren. Dit veroorzaakt grote schade aan het lichaam.

Nierfunctiestoornissen zijn blijvend en onomkeerbaar. Daarom is het noodzakelijk om een kunstmatig bloedfiltersysteem op te zetten, ook wel hemodialyse genoemd. In lekentaal: de patiënt is voor onbepaalde tijd aan de dialyse .

Deze behandeling is een bron van ongemak. Toch zorgt het slechts voor een gedeeltelijke verbetering van de toestand van de patiënt. Maar dankzij de vooruitgang in de moderne geneeskunde is er nu een oplossing die voor een volledig herstel kan zorgen. Een veel beter alternatief voor dialyse. Het bestaat uit een niertransplantatie. Deze medische procedure belooft complex te zijn. Maar transplantatiepatiënten die de juiste behandeling krijgen, kunnen verwachten langer te leven.

Veel internationale patiënten die aan de ziekte lijden, hebben ervoor gekozen om een niertransplantatie in Turkije te ondergaan. Turkije staat bekend als een toonaangevende bestemming voor orgaanchirurgie en -transplantatie. Het heeft ook een solide reputatie op het gebied van medisch toerisme.

Wat is een niertransplantatie in Turkije?

Definitie van een niertransplantatie

De nier is een belangrijk orgaan in het menselijk lichaam. Het niet goed functioneren ervan leidt tot andere ernstige gezondheidsproblemen voor de getroffen persoon. Transplantatie of transplantatie is de beste oplossing voor nierfalen. Het getransplanteerde orgaan kan de functie van de zieke nier overnemen.

Bij een niertransplantatie in Turkije wordt een operatie uitgevoerd om organen die niet meer functioneren te verwijderen en gezonde nieren te transplanteren. Nieren kunnen afkomstig zijn van levende of overleden donoren.

Wie kan een nier doneren?

In Turkije wordt 75-85% van de niertransplantaties uitgevoerd tussen een levende donor en een patiënt. Deze oplossing biedt de beste resultaten. Elke vrouw of man van 18 jaar of ouder kan een nier doneren.

De donor moet echter in perfecte gezondheid verkeren. Ze mogen geen ziekten hebben waardoor het getransplanteerde orgaan zou kunnen falen. Hieronder vallen diabetes, kanker en hoge bloeddruk.

De donor moet ook voldoen aan de eisen van de ethische commissie. Benadrukt moet worden dat orgaandonatie een vrijwillige daad is. Donoren hebben daarom geen recht op een beloning.

De getransplanteerde nier moet compatibel zijn met de ontvanger. Daarom wordt vaak geëist dat de donor en ontvanger een relatie hebben. Dit is een factor die de slagingskans van de operatie kan vergroten. De donor moet daarom een familielid, echtgenoot of goede vriend van de patiënt zijn. Als dit niet mogelijk is, wordt de patiënt op de wachtlijst voor transplantatie geplaatst.

In de meeste gevallen wachten deze kandidaten op een kadaverdonor. Iedereen kan op het moment van overlijden toestemming geven voor orgaandonatie. Het enige wat ze hoeven te doen is een toestemmingsformulier ondertekenen en aan hun familie geven.

Hoe vind ik een donor?

Patiënten die een orgaantransplantatie nodig hebben, ondergaan verschillende klinische tests. Dezelfde voorwaarden gelden voor mensen die zich willen aansluiten bij de donorpool. De uitgevoerde tests stellen het medische team in staat om de compatibiliteit tussen een donor en een ontvanger te controleren.

Wie komt in aanmerking voor een niertransplantatie in Turkije?

Niertransplantaties in Turkije zijn uiteraard bedoeld voor mensen met een verminderde nierfunctie. Deze behandeling is geïndiceerd in gevallen van

  • Nierziekte in het eindstadium, zoals diabetische nefropathie;
  • Het falen van dialyse, een niervervangende behandeling die bedoeld is om patiënten een betere kwaliteit van leven te geven;
  • Aanwezigheid van symptomen vanchronisch nierfalen.

Een kandidaat voor een niertransplantatie moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moeten ze in uitstekende gezondheid verkeren. Ze moeten ook in goede lichamelijke conditie zijn om deoperatie te kunnen doorstaan. Kandidaten voor een niertransplantatie in Turkije mogen niet aan een van de volgende aandoeningen lijden:

  • Ernstige leverziekte
  • Hartziekte
  • Acute longziekte;
  • Kanker
  • Een ernstige lopende infectie.

Hoe werkt de operatie?

Voor een niertransplantatie in Turkije moet er een donor beschikbaar zijn. Het proces wordt in verschillende fasen uitgevoerd.

Voorbereiding

Een niertransplantatie moet worden uitgevoerd in een gespecialiseerd ziekenhuis of kliniek. De patiënt moet een paar dagen voor de operatie een medische reis naar Turkije plannen. Internationale patiënten kiezen over het algemeen voor grote ziekenhuizen in grote steden zoals Istanbul. Deze genieten een zekere reputatie en zijn gemakkelijker te bereiken.

Voordat ze in het ziekenhuis worden opgenomen voor de transplantatie, ondergaan patiënten een reeks tests, waaronder

  • Een bloedtest om hun bloedgroep te identificeren;
  • Een test die weefseltypering wordt genoemd om hen van andere personen te onderscheiden aan de hand van menselijke leukocytenantigenen (HLA);
  • Een kruisproef om de compatibiliteit tussen de donor en de ontvanger te bevestigen (een essentieel proces in het geval van een levende donor);
  • Serologische tests om virussen zoals hepatitis en HIV op te sporen;
  • Een röntgenfoto van de borstkas;
  • Een elektrocardiogram voor patiënten van 50 jaar of ouder;
  • Een CAT-scan;
  • Diverse tests om contra-indicaties vast te stellen.

Opde dag van de operatie worden er ook organen verwijderd. Dit is een chirurgische ingreep die de tussenkomst van echte specialisten vereist. Er wordt een race tegen de klok gestart. De verwijderde nier moet snel in een speciale koelkast naar het transplantatiecentrum worden vervoerd.

Niertransplantatie

Een niertransplantatieoperatie wordt onder algehele narcose uitgevoerd. De operatie duurt tussen de 2 en 4 uur. Een team van niertransplantatie-experts voert de operatie uit. Turkse chirurgen passen nu een moderne operatietechniek toe: laparoscopie.

Bij deze minimaal invasieve methode worden kleine incisies gemaakt. Dit vermindert het risico op infectie en optimaliseert het succespercentage. Deze experts beheersen echter ook de techniek van open chirurgie. Hierbij worden diepere en grotere incisies gemaakt.

Herstel

Na de operatie wordt de patiënt in een geïsoleerde kamer geplaatst. Ze moeten beschermd worden tegen infectiegevaar. Hetmedische team houdt de gezondheidstoestand van de patiënt nauwlettend in de gaten. Het probeert de kleinste bijwerkingen of complicaties, zoals een bloeding, op te sporen. Patiënten krijgen ook een scala aan medische zorg. Deze omvatten medicijnen tegen afstoting en ontstekingsremmers.

Het verblijf in het ziekenhuis duurt minimaal 10 dagen. Daarna moet de patiënt regelmatig langskomen voor nieuwe zorginstructies en voor controles. Na een paar weken kunnen ze hun normale leven hervatten.

Bepaalde activiteiten zijn echter verboden tijdens de 6 tot 8 weken na de operatie, zoals

  • Zware voorwerpen tillen of dragen
  • Intensieve lichaamsbeweging;
  • Autorijden.

Wat zijn de risico’s, complicaties en bijwerkingen van een niertransplantatie in Turkije?

Een niertransplantatie in Turkije wordt onder strikte voorwaarden uitgevoerd. Maar zelfs als gezondheidswerkers zorgvuldig te werk gaan, kunnen er toch problemen ontstaan. Het risico op afstoting is het ernstigst. De patiënt kan het getransplanteerde orgaan verliezen. Andere bijwerkingen en complicaties zijn

  • Bloedingen ;
  • De vorming van bloedstolsels, wat kan leiden tot vasculaire complicaties;
  • Infectie;
  • Infecties in het ingesneden gebied of andere delen van het lichaam;
  • Pijn;
  • Obstructie van de plasbuis;
  • Hartproblemen;
  • Angst of depressie.

Waarom een niertransplantatie in Turkije?

Een niertransplantatie in Turkije heeft veel voordelen. Het is een van de specialiteiten van het land. Turkije wordt erkend als wereldleider op het gebied van niertransplantaties.

  • Het aantal operaties bedraagt meer dan 3500 per jaar.
  • Er zijn veel donoren beschikbaar.
  • Statistieken tonen aan dat 80% van de orgaantransplantaties wordt uitgevoerd bij levende donoren.

Er moet ook worden opgemerkt dat sinds de eerste niertransplantatie in 1978 werd uitgevoerd, de gebruikte technieken steeds verder zijn ontwikkeld. Hetzelfde geldt voor de medische zorg die aan patiënten wordt verleend. Het Turkse ministerie van Volksgezondheid heeft veel geïnvesteerd in het verbeteren van deze zorg. Het heeft ook strenge controles ingevoerd om de kwaliteit van transplantatieprogramma’s te waarborgen.

Ziekenhuizen en transplantatiecentra moeten het voorgeschreven succespercentage halen. Dit moet meer dan 85% zijn. Daarnaast beschikt het land over hooggekwalificeerde specialisten in de behandeling van nieraandoeningen en niertransplantaties. Zij komen van gerenommeerde universiteiten en hebben ook een schat aan ervaring. Dit alles is een garantie voor betrouwbaarheid.

Turkije, met name de grote steden zoals Istanbul, heeft ook moderne gezondheidszorgfaciliteiten. Het kan internationale patiënten optimaal comfort en een hoge mate van veiligheid bieden.

Bovendien zijn de kosten van een niertransplantatie in Turkije erg laag. Tot slot kunnen patiënten en hun familie ook van hun medische reis gebruik maken om Istanbul te ontdekken. Verschillende plaatsen van zeldzame schoonheid, zoals de Bosporus, zijn zeker een bezoek waard.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen

Wat is het slagingspercentage voor een niertransplantatie in Turkije?

De drempel die in het land geldt is 85%. Maar de resultaten zijn vaak indrukwekkend. Verschillende medische centra gaan zelfs prat op een zeer hoog succespercentage. Het kan oplopen tot 95% of zelfs 99%.

Wat zijn de beste steden voor niertransplantaties in Turkije?

Istanbul is de bestemming bij uitstek voor niertransplantaties in Turkije. In deze stad bevinden zich de beste niertransplantatiecentra van het land. Maar patiënten kunnen ook kiezen voor Ankara.

Wat is de minimale verblijfsduur in Turkije voor een niertransplantatie?

Een niertransplantatie is een uitgebreide en complexe medische procedure. Deze kan niet in slechts een paar dagen worden uitgevoerd. Internationale patiënten moeten minstens 6 maanden in het land blijven. Het verblijf kan tot een jaar verlengd worden. Alles hangt af van hoe hun gezondheid zich ontwikkelt.

Hoe lang gaat een getransplanteerde nier mee?

Het getransplanteerde orgaan kan heel lang overleven, vooral als het afkomstig is van een levende donor. De levensverwachting van de patiënt hangt daarom af van zijn of haar levensstijl. Hun nieuwe nier heeft geen houdbaarheidsdatum. Ze moeten goed voor hun gezondheid zorgen.

Is het mogelijk om een niertransplantatie uit te voeren bij een kind in Turkije?

Turkije heeft verschillende transplantatiecentra die transplantaties mogen uitvoeren bij kinderen met nieraandoeningen. Het succespercentage van deze operaties is hoog. Het kan oplopen tot 100%.

Hoe regel ik mijn reis voor een niertransplantatie in Turkije?

Internationale patiënten kunnen het beste contact opnemen met een reisbureau dat gespecialiseerd is in medisch toerisme, zoals het onze. Wij kunnen u voorzien van een uitgebreide gids en hulp op maat. Wij regelen uw reis van A tot Z. Ons doel is om ervoor te zorgen dat uw niertransplantatieproject in Turkije soepel verloopt.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️