Pancreastransplantatie in Turkije

Overweegt u een alvleeskliertransplantatie in Turkije? Kom alles te weten over beenmergtransplantatie in Istanbul: procedure, kosten, herstel. Vraag een gratis offerte aan voor een succesvolle behandeling in Istanbul.

BesteKlinieken.com geeft u informatie over alvleesklier transplantaties in Turkije en helpt u een operatie te boeken bij gekwalificeerde Turkse chirurgen. Deze inhoud is uitsluitend bedoeld ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een arts.

Hoeveel kost een alvleeskliertransplantatie in Turkije?

De kosten van een alvleeskliertransplantatie in Turkije variëren afhankelijk van het soort operatie (gedeeltelijke of volledige transplantatie), maar zijn vaak lager dan in Europa of de Verenigde Staten. De prijs van een alvleeskliertransplantatie in Istanbul, Turkije, ligt tussen de 17.000 en 28.000 euro.

Enkelvoudige alvleeskliertransplantatie17.000 €
Gecombineerde nier en alvleesklier transplantatie31.000 €
Alvleesklier na niertransplantatie 26.000 €
Transplantatie van pancreaseilandjes28.000 €

Alles wat u moet weten over alvleesklier transplantaties voor een effectieve behandeling in Istanbul

Een alvleeskliertransplantatie is een grote chirurgische ingreep om ernstige ziekten aan dit orgaan te behandelen. Bij deze operatie in Istanbul wordt de zieke alvleesklier van de patiënt vervangen door een transplantaat van een gezonde donor.

Het is daarom essentieel om een ziekenhuis te kiezen dat medische zorg van hoge kwaliteit biedt, zodat patiënten goed behandeld worden. Daarom kiezen steeds meer mensen voor medisch toerisme in Turkije om een alvleeskliertransplantatie te ondergaan.

Waarom hebben mensen een alvleeskliertransplantatie nodig?

Deze operatie is vaak nodig voor patiënten die lijden aan diabetes type 1, alvleesklierinsufficiëntie of alvleesklierkanker. Deze ziekten kunnen de levenskwaliteit van patiënten ernstig aantasten en kunnen in sommige gevallen fataal zijn.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) veroorzaakt diabetes type 1 ernstige complicaties, zoals nierfalen en hart- en vaatziekten, bij 10% van de diabetici wereldwijd.

Dankzij pancreastransplantaties in Turkije en over de hele wereld kunnen deze patiënten hun gezondheidstoestand aanzienlijk zien verbeteren. Dit vermindert onder andere de complicaties die met deze ziekten gepaard gaan.

U kunt ook ons dossier over niertransplantaties, levertransplantaties en beenmergtransplantaties lezen om meer te weten te komen over orgaantransplantaties in Istanbul, Turkije.

Wat is het juiste profiel voor een alvleesklier transplantatie in Turkije?

Voor een succesvolle alvleesklier transplantatie in Turkije is de ideale kandidaat vaak iemand met nierfalen of ernstige complicaties door diabetes. Patiënten moeten over het algemeen minstens 18 jaar oud zijn om in aanmerking te komen.

Naast hun gezondheidstoestand moeten patiënten ook in goede conditie zijn om een grote operatie te doorstaan en de immunosuppressieve behandeling te verdragen die nodig is om afstoting van het transplantaat te voorkomen.

Wat zijn de risico’s, complicaties en bijwerkingen?

Zoals bij elke grote chirurgische ingreep, brengt alvleeskliertransplantatie potentiële risico’s en complicaties met zich mee. Deze kunnen zijn

  • Afstoting van het transplantaat : het immuunsysteem van de ontvanger herkent de cellen van het nieuwe orgaan mogelijk niet en valt het aan. Daarom is het noodzakelijk om immunosuppressiva te gebruiken om afstoting te voorkomen.
  • Infecties : wanneer patiënten immunosuppressiva gebruiken, zijn ze kwetsbaarder voor infecties. Daarom is het ziekenhuispersoneel in alle klinieken in Istanbul speciaal opgeleid om beter op de hoogte te zijn van de gezondheidsrisico’s van dit soort operaties.
  • Chirurgische complicaties : zoals bij elke grote operatie kunnen er problemen optreden zoals bloedingen, bloedstolsels en schade aan bloedvaten. Daarom wordt u voor, tijdens en na de operatie gecontroleerd.
  • Bijwerkingen van immunosuppressiva : deze medicijnen kunnen bijwerkingen veroorzaken zoals hoge bloeddruk, diabetes en nierproblemen.

Het is daarom essentieel dat patiënten deze risico’s met hun chirurg en hun medische team bespreken om de implicaties van de operatie volledig te begrijpen.

Wij kunnen u ook helpen bij het kiezen van de beste kliniek voor uw alvleeskliertransplantatie in Turkije.

Hoe werkt de operatie?

Om uw veiligheid en het succes van de operatie te garanderen, verloopt een alvleeskliertransplantatie in Turkije in verschillende fasen.

Wachten op het transplantaat

In Turkije kunnen de wachttijden relatief kort zijn dankzij een goed gevestigd netwerk van transplantatiecentra en effectieve coördinatie met het Agentschapvoor Biomedicine.

Patiënten worden vaak op een nationale transplantatiewachtlijst geplaatst en de operatie wordt gepland zodra er een compatibel transplantaat beschikbaar is .

Voorbereiding op de operatie

Vóór de operatie moet u een reeks medische onderzoeken ondergaan om uw algemene gezondheidstoestand en uw compatibiliteit met het transplantaat te beoordelen. Hiervoor moet u bloedonderzoeken, beeldvormende onderzoeken en consulten met verschillende specialisten ondergaan, met name op het gebied van nefrologie en chirurgie.

De professionals zullen u ook vertellen welke immunosuppressiva u voor en na de transplantatie moet nemen om afstoting van het transplantaat te voorkomen.

De operatie

Deze complexe procedure wordt onder algehele narcose uitgevoerd. De chirurg maakt eerst een incisie in de buik van de patiënt, zodat hij de zieke alvleesklier kan verwijderen en vervangen door een nieuwe, gezonde alvleesklier van een donor. Het nieuwe orgaan wordt verbonden met de bloedvaten en het spijsverteringsstelsel van de patiënt om de functies ervan te herstellen.

Herstel

Na de operatie gaat de patiënt een herstelperiode in. Deze periode omvat een aantal dagen ter observatie in het ziekenhuis. Tijdens deze periode worden er regelmatig controles uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het transplantaat goed functioneert.

Deze voortdurende controle maakt het onder andere mogelijk om de algemene gezondheidstoestand en de effecten van de medicatie te controleren.

Waarom een alvleeskliertransplantatie in Turkije?

Istanbul is een populaire bestemming voor alvleesklier transplantaties vanwege de geavanceerde medische infrastructuur, ervaren chirurgen en concurrerende kosten.

Daarnaast staat Turkije bekend om zijn medisch toerisme van hoge kwaliteit en biedt het internationale patiënten een aangename omgeving en uitgebreide zorg tijdens hun hele medische reis.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de operatie voor een alvleeskliertransplantatie?

De operatie duurt meestal tussen de 4 en 6 uur, afhankelijk van het geval en de gebruikte operatietechniek.

Hoe lang kan ik in Turkije blijven voor een alvleeskliertransplantatie?

Het gemiddelde verblijf in Turkije voor een alvleeskliertransplantatie is ongeveer 3 tot 4 weken. Deze periode omvat de preoperatieve fase, de operatie zelf en de eerste herstelperiode.

Doet een alvleeskliertransplantatie pijn?

Na de operatie is het normaal om wat pijn en ongemak te voelen, maar deze gevoelens zijn meestal goed onder controle te houden met pijnstillers die door het medische team worden voorgeschreven.

Wat zijn de selectiecriteria voor alvleesklierdonoren in Turkije?

Donors worden geselecteerd op basis van hun compatibiliteit met de ontvanger, hun algemene gezondheidstoestand en de afwezigheid van overdraagbare ziekten.

Is het mogelijk om een alvleeskliertransplantatie te combineren met een niertransplantatie?

Ja, het is gebruikelijk om de twee procedures te combineren voor patiënten die aan nierfalen en diabetes type 1 lijden.

Welke preventieve zorg is nodig na een pancreastransplantatie?

Patiënten moeten een strikt regime van immunosuppressiva volgen, een strikte hygiëne in acht nemen en regelmatig medische controles ondergaan.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️