Prostaatkankerbehandeling in Turkije

Overweegt u een prostaatkankerbehandeling in Turkije? Deze ultieme gids bevat alles wat u moet weten over de procedure, het herstel en de kosten in Istanbul. Vraag een offerte aan en krijg de beste prijs voor een succesvolle therapie in Turkije.

BesteKlinieken.com geeft informatie over de behandeling van prostaatkanker in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde Turkse chirurgen. Deze inhoud is uitsluitend bedoeld ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een arts.

Hoeveel kost een prostaatkankerbehandeling in Turkije?

De gemiddelde kosten van een prostaatkankerbehandeling in Turkije liggen tussen €7.500 en €19.000. De prijs van een prostaatkankerbehandeling hangt af van het soort kanker en het stadium, de gekozen behandeling en de algemene gezondheidstoestand van de patiënt. Het hangt ook af van het ziekenhuis en de faciliteiten, de ervaring van de chirurg en de kosten van de medicijnen.

Behandeling voor prostaatkanker in Turkije7500 €

Inleiding

De prostaat is een klier die uitsluitend bij mannen voorkomt. Hij is bij jonge mannen ongeveer zo groot als een walnoot en bevindt zich onder de blaas, vlak voor het rectum.

Deze kleine klier speelt een cruciale rol in het mannelijke voortplantingssysteem door een deel van de vloeistof in sperma te produceren.

Prostaatkanker is de 2ᵉ meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Met meer dan 1,4 miljoen nieuwe gediagnosticeerde gevallen in 2020 is het wereldwijd een echt probleem voor de volksgezondheid.

Wat is prostaatkanker?

Prostaatkanker is een kwaadaardige tumor die ontstaat wanneer abnormale cellen in de prostaatklier zich ongecontroleerd beginnen te vermenigvuldigen.

Prostaatkanker, dat voornamelijk mannen boven de 60 treft, wordt minder vaak gediagnosticeerd bij patiënten onder de 40.

Hoewel deze vorm van kanker vaak langzaam voortschrijdt, waarbij sommige dragers van ouderdom sterven, zijn er ook agressievere vormen. Deze verspreiden zich snel naar andere delen van het lichaam, wat leidt tot uitgezaaide prostaatkanker.

Wat zijn de vroege symptomen van prostaatkanker?

De vroege stadia van prostaatkanker veroorzaken meestal geen symptomen, daarom is vroege opsporing zo belangrijk.

Aan de andere kant kan een verder gevorderde vorm van de ziekte zich uiten door middel van een aantal tekenen of symptomen, waaronder :

  • Moeite met plassen ;
  • Pijn of een branderig gevoel bij het plassen;
  • Een frequente aandrang om te plassen, vooral ‘s nachts;
  • Het gevoel de blaas niet volledig te kunnen legen;
  • Bloed in de urine of het sperma;
  • Pijnlijke ejaculatie;
  • Pijn of ongemak in het bekkengebied;
  • Gewichtsverlies.

Deze symptomen kunnen echter ook worden veroorzaakt door andere gezondheidsproblemen die geen kanker zijn. Ze kunnen verband houden met een eenvoudige urine-infectie of met goedaardige prostaathyperplasie (BPH), en daarom is het belangrijk om een arts te raadplegen voor een precieze diagnose.

Lees ons dossier over de behandeling van de ziekte van Parkinson in Turkije, de behandeling van longkanker en de behandeling van hersentumoren.

Screening op prostaatkanker in Turkije

Het digitaal rectaal onderzoek (DRE ) is een routinematige, snelle en pijnloze test waarmee de uroloog afwijkingen in de vorm of consistentie van de prostaat kan opsporen.

Als er twijfel bestaat, wordt er een bloedtest met PSA-meting uitgevoerd. Dit eiwit, dat door de prostaat wordt geproduceerd, kan op een abnormaliteit in het orgaan wijzen als het abnormaal hoog is, wat al dan niet aan kanker kan liggen.

Er kan een multiparametrische MRI (gedetailleerde magnetische resonantiebeeldvorming van de prostaat) worden uitgevoerd om verdachte gebieden te helpen lokaliseren vóór een prostaatbiopsie. Bij een prostaatbiopsie, die soms wordt uitgevoerd met behulp van transrectaal ultrageluid (TRUS), worden monsters van prostaatweefsel genomen, waarvan het pathologisch onderzoek al dan niet de aanwezigheid van kankercellen bevestigt en het type bepaalt.

Tot slot worden aanvullende tests zoals MRI of PET-scans (positronemissietomografie) gebruikt omhet stadium en de agressiviteit van de ontdekte kanker te beoordelen.

Welke behandelingen voor prostaatkanker zijn er beschikbaar in Turkije?

Om prostaatkankerpatiënten een uitgebreid zorgpad te kunnen bieden, biedt Turkije een optimaal aanbod van moderne medische technologieën en benaderingen.

De behandeling voor prostaatkanker van elke patiënt wordt bepaald aan de hand van verschillende criteria: de grootte van de kankermassa, het type en de graad van de kanker, en niet te vergeten de algehele gezondheidstoestand van de patiënt.

Dit zijn de behandelingsopties die in Turkije beschikbaar zijn en waarvan sommige gecombineerd kunnen worden.

  • Zorgvuldige controle : in sommige gevallen vereist vroeg ontdekte prostaatkanker alleen nauwkeurige, regelmatige controle (PSA-waarden en biopsieën);
  • Chirurgie (radicale prostatectomie) : deze ingreep, retropubisch (incisie in de onderbuik) of perineaal (incisie tussen de anus en het scrotum), en mogelijk robotchirurgisch, is bedoeld om de hele prostaat te verwijderen. Er kan ook voor andere minder invasieve chirurgische methoden worden gekozen, zoals laparoscopische chirurgie (kleine incisies in de buikwand) of transurethrale resectie van de prostaat. Bij deze laatste methode, waarbij het binnenste deel van de prostaat gedeeltelijk wordt verwijderd zonder de huid te openen, wordt een resectoscoop gebruikt die de plasbuis volgt.
  • Radiotherapie : deze behandeling levert straling met een hoge intensiteit om prostaatkankercellen te vernietigen. Radiotherapie is ofwel uitwendig (gewone radiotherapie) of inwendig (brachytherapie).
  • Chemotherapie: medicijnen tegen kanker worden via aderinjecties of oraal toegediend.
  • Andere medicamenteuze behandelingen: hormoontherapie, immuuntherapie of andere gerichte therapieën (radiofarmaceutische geneesmiddelen zoals Lu-177) maken de strijd tegen de ziekte compleet;
  • Cryotherapie: extreem lage temperaturen worden gebruikt om kankercellen te vernietigen;
  • HIFU (High Intensity Focused Ultrasound): gericht ultrageluid zorgt voor thermische ablatie in een niet-invasieve procedure.

Wat zijn de bijwerkingen van een prostaatkankerbehandeling?

Wanneer prostaatkanker zich buiten het oorspronkelijke orgaan verspreidt, kan dit pijn, erectiestoornissen en zelfs incontinentie veroorzaken.

Daarnaast kunnen er bijwerkingen zijn van de behandeling(en) die gebruikt worden om de ziekte te bestrijden, zoals chirurgie, chemotherapie of radiotherapie.

Deze bijwerkingen zijn onder andere

  • Pijn (onderbuik, eikel) door de blaaskatheter die gebruikt wordt om urine af te voeren terwijl u wacht tot het litteken genezen is;
  • Vermoeidheid, door een daling van de rode bloedcellen;
  • Moeite om een erectie te behouden;
  • Problemen met urinecontrole door zenuwbeschadiging;
  • Verschillende soorten pijn, met name bot- of zenuwpijn in een vergevorderd stadium.

Deze symptomen vereisen de juiste medische behandeling om de levenskwaliteit van de patiënt te verbeteren.

Hoe verloopt het herstelproces na een prostaatkankerbehandeling?

Een patiënt die een prostaatoperatie ondergaat, wordt ongeveer 4 dagen na de operatie uit het ziekenhuis ontslagen en kan ongeveer twee weken later zijn normale activiteiten hervatten.

Hetduurt over het algemeen enkele weken tot enkele maanden voordat de patiënt de spieren van het urinewegstelsel weer normaal kan laten functioneren.

Uitgebreide follow-up van hoge kwaliteit is essentieel voor de ondersteuning van patiënten die al dan niet operatief voor prostaatkanker zijn behandeld.

Naast controle na de behandeling, die zich richt op het volgen van de voortgang van de ziekte, het opsporen van een eventueel recidief en het beheren van bijwerkingen, omvat dit :

  • Revalidatiezorg (fysiotherapie) ;
  • Dieetconsulten;
  • Specialistische medische zorg om bijwerkingen zoals incontinentie te behandelen;
  • Psychologische ondersteuning.

Waarom Turkije kiezen voor prostaatkankerbehandeling?

Als u Turkije kiest als bestemming voor medisch toerisme om een behandeling voor prostaatkanker te ondergaan, profiteert u van een aantal voordelen en krijgt u veel waar voor uw geld.

  • De urologie-afdelingen van Turkse ziekenhuizen en klinieken zijn uitgerust met dezelfde geavanceerde technologie als de beste westerse instellingen. Deze geavanceerde medische technologie, waaronder HIFU-technologie, zorgt voor een effectievere behandeling voor patiënten.
  • Turkse gezondheidsinstellingen die prostaatkanker behandelen behoren tot de beste ter wereld. Veel van deze instellingen worden erkend voor hun expertise in oncologie en zijn onder andere gecertificeerd door de ESMO (European Society of Medical Oncology). Sommige zijn geaccrediteerd door de OECI (Organisation of European Cancer Institutes).
  • Een groot aantal hooggekwalificeerde oncologische specialisten , die gebruik maken van geavanceerde therapeutische technieken, garanderen de uitmuntendheid van de zorg voor hun patiënten. Sommige artsen werken samen met eminente collega’s in het buitenland (Verenigde Staten, Duitsland, enz.)
  • Turkse ziekenhuizen staan bekend om hun multidisciplinaire zorg, die niet alleen persoonlijk en aandachtig is, maar ook snel.
  • Tijdens een medische reis naar Turkije, met name naar Istanbul, dat in deze prachtige regio aan de Bosporus ligt, profiteren internationale patiënten van een omgeving die bevorderlijk is voor een goed herstel.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen over de behandeling van prostaatkanker

Wat zijn de beste ziekenhuizen in Istanbul voor de behandeling van prostaatkanker?

Onder de vele gerenommeerde ziekenhuizen in Istanbul zijn Sisli Memorial Hospital, Anadolu Medical Centre, Medipol Mega University Hospital, Okan University Hospital en Acibadem.

Wat is de minimale verblijfsduur in Turkije voor de behandeling van prostaatkanker?

Een patiënt die behandeld wordt voor prostaatkanker verblijft gemiddeld 4 dagen in het ziekenhuis. Ze moeten echter minimaal 21 dagen in Turkije blijven voor zorg na de behandeling. Patiënten moeten ook rekening houden met begeleiding tijdens hun medische reis.

Wat is de levensverwachting voor prostaatkanker?

Ondanks het feit dat prostaatkanker de 2ᵉ meest voorkomende vorm van kanker bij mannen is, heeft het een zeer hoge algemene overlevingskans. Bijna 98% na 5 jaar, en 100% als het in een vroeg stadium ontdekt wordt. In het uitgezaaide stadium zijn de overlevingskansen echter slechts 28%.

Wat zijn de gevolgen van prostaatverwijdering?

Na volledige verwijdering van de prostaat heeft ongeveer 1 op de 5 mannen last vanurine-incontinentie en 40% van erectieproblemen. Deze functies kunnen na verloop van tijd echter verbeteren. In deze gevallen kunnen medische hulpmiddelen worden gebruikt om te helpen.

Wat veroorzaakt prostaatkanker?

Verschillende factoren verhogen het risico op prostaatkanker, zoals gevorderde leeftijd, etnische afkomst (zwarte mannen hebben er meer last van), overgewicht, overerving van defecte genen, bepaalde seksueel overdraagbare aandoeningen en hoge niveaus van het hormoon IGF-1.

Wat zijn de verschillende soorten prostaatkanker?

Prostatische intraepitheliale neoplasie (PIN) is de voorstadium van prostaatkanker. Het ontwikkelt zich meestal tot adenocarcinoom, maar zelden tot sarcoom, kleincellig carcinoom, carcinoïde tumor, plaveiselcelcarcinoom of urotheelcarcinoom.

‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️