Radiotherapie in Turkije

Overweeg je een bestralingsbehandeling in Turkije? Deze ultieme gids bevat alles wat je moet weten over de procedure, het herstel en de kosten in Istanbul. Vraag een offerte aan en krijg de beste prijs voor een succesvolle behandeling in Turkije.

BesteKlinieken.com geeft informatie over radiotherapiebehandelingen in Turkije en helpt u bij het boeken van een operatie bij gekwalificeerde Turkse artsen. Deze inhoud is uitsluitend bedoeld ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van een arts.

Prijs van een bestralingssessie in Turkije

De gemiddelde prijs van een bestralingssessie in Turkije is 225 euro. De minimumprijs is 150 euro en de maximumprijs is 300 euro, met een variatie in de totale kosten voor een volledige behandeling van 3.000 tot 10.000 euro, afhankelijk van het aantal benodigde sessies (over het algemeen tussen 20 en 40 sessies), inclusief consultkosten, voorbereidende onderzoeken en follow-up na de behandeling.

Radiotherapie voor sarcoom2900 €
Radiotherapie voor hersentumoren2900 €
Radiotherapie voor hersentumoren1800 €
Radiotherapie voor darmkanker2900 €
Radiotherapie voor nierkanker2900 €
Radiotherapie voor eierstokkanker2800 €
Radiotherapie voor maagkanker2700 €
Radiotherapie voor borstkanker750 €
Radiotherapie voor longkanker1850 €
Radiotherapie voor prostaatkanker1850 €
Radiotherapie voor keelkanker2950 €
Radiotherapie voor baarmoederkanker3600 €
Stereotactische radiochirurgie4050 €
Tomotherapie9050 €

Inleiding

Met radiotherapie kan kanker met zo min mogelijk negatieve gevolgen worden behandeld. Het kan worden beschouwd als een veelzijdige methode. Het kan worden gebruikt om alle soorten kanker in elk stadium van de ziekte te behandelen. Oncologen kunnen het ook combineren met andere benaderingen zoals chirurgie en chemotherapie.

Radiotherapie is een zeer technische aanpak. De toepassing ervan vereist een hoog niveau van expertise, met het risico op ernstige complicaties. Het is erg belangrijk om te kunnen rekenen op de tussenkomst van een vooraanstaande specialist! Daarom besluiten veel internationale patiënten om te investeren in een medische reis naar Turkije.

Dit land aan de grens van Klein-Azië en Europa is de thuisbasis van ervaren radiotherapiespecialisten. Het is ook de thuisbasis van enkele van de beste oncologische ziekenhuizen ter wereld. Deze instellingen maken gebruik van de modernste apparatuur. Radiotherapie in Turkije is daarom een goede investering.

Wat is radiotherapie in Turkije?

Radiotherapie wordt al sinds de jaren 1890 gebruikt om kanker te behandelen. De effectiviteit van de methode werd al snel erkend. Daarom wordt het nu gebruikt om 60% van de kankerpatiënten te behandelen. Maar wat houdt radiotherapie in Turkije in ? Het komt erop neer dat er een dosis ioniserende straling met hoge intensiteit naar het gebied van de tumor wordt gestuurd.

Het doel van de methode is om de kankermassa te verkleinen of te verwijderen. Het doodt ook elke kwaadaardige cel. Er zijn verschillende soorten radiotherapie. Hier zijn de meest gebruikte methoden.

Teletherapie

Teletherapie is een methode vanuitwendige radiotherapie. Deze procedure is het populairst voor de behandeling van kanker. Hiervoor wordt een telecobaltapparaat gebruikt. Dit stuurt hoogenergetische gammastralen naar de tumor.

De specialist in radio-oncologie moet de grootte en vorm van de stralen nauwkeurig bepalen. Zo kan hij voorkomen dat de stralen gezond weefsel beschadigen. Tijdens de sessie moet de patiënt op een tafel liggen en onbeweeglijk blijven.

Brachytherapie

Brachytherapie is een vorm van inwendige radiotherapie. De bestralingsarts brengt een capsule met een cesium-, kobalt- of iridiumbron in het lichaam van de patiënt in. De arts kan hiervoor een naald of een speciaal instrument gebruiken.

De radioactieve bron wordt tijdelijk op een specifieke plaats geplaatst. Vervolgens wordt er een dosis straling afgegeven die de tumor of kankercellen direct bereikt. Brachytherapie betekent dat het te behandelen gebied nauwkeurig gericht kan worden. Er is dus geen risico dat de straling het omliggende gezonde weefsel aantast.

Radiochirurgie

Radiochirurgie is een niet-invasieve techniek. Het is een alternatief voor chirurgie. Radiochirurgie omvat een aantal verschillende technieken.

De eerste is stereotactische radiotherapie of SRT. Dit is een innovatieve versie van teletherapie. De toepassing ervan vereist het gebruik van een speciale machine die een lineaire versneller of LINAC wordt genoemd. Bij deze methode worden kleine doses hoogenergetische straling per dag naar het doelgebied gestuurd.

Er is ook Gamma Knife radiochirurgie. Deze methode vereist het gebruik van een machine die ontwikkeld is door een neurochirurg genaamd Lars Leskell. De machine stuurt gerichte gammastralen naar het doelgebied. Radiochirurgie is geïndiceerd voor de behandeling van :

  • Een gelokaliseerde of secundaire primaire hersentumor,
  • Een kleine kwaadaardige tumor in de longen, prostaat voor mannen, borst of baarmoederhals voor vrouwen, bekken, alvleesklier of een ander orgaan,
  • Een kleine laesie,
  • Een aantal vergevorderde vormen van kanker.

Bestraling van lymfeklieren

Dit is het type radiotherapie dat gebruikt wordt om een kanker die de lymfeklier of het lymfoom aantast te behandelen . Er worden stralenbundels gebruikt om de kwaadaardige tumor te vernietigen.

Metabole of interne-vectoriële radiotherapie

Metabole radiotherapie wordt gebruikt om bepaalde schildklierkankers te behandelen. Het is een praktische methode. Een medicijn met een radioactieve stof wordt oraal toegediend. Het medicijn bindt zich aan de kankercellen en vernietigt ze.

Lees ons verslag over chemotherapie in Turkije.

Hoe wordt radiotherapie in Turkije uitgevoerd?

Voorbereiding

Een behandeling met radiotherapie in Turkije begint altijd met een consult bij een radiotherapeut. De bestralingsarts moet de te gebruiken methode en de dosis straling bepalen op basis van een nauwkeurige diagnose. Hij houdt rekening met

  • Het type kanker,
  • Het stadium van de ziekte,
  • De plaats van de tumor,
  • De reeds uitgevoerde behandelingsprocedure,
  • De algemene gezondheidstoestand van de patiënt.

De arts zal een aantal onderzoeken plannen, zoals MRI- en CT-scans. Deze onderzoeken stellen hem in staat om het te behandelen gebied precies te bepalen en zo een beter behandelplan op te stellen. Vervolgens moet hij de patiënt verschillende instructies geven.

Behandeling

De patiënt wordt op de dag van de behandeling in het ziekenhuis of de kliniek verwacht. Het medische team installeert de patiënt op de tafel. Het röntgenapparaat doet dan al het werk, maar onder toezicht van de therapeuten. De therapeuten staan voortdurend in contact met de patiënt via een intercomsysteem . De behandeling duurt slechts een paar minuten. Bij het minste probleem wordt het proces onderbroken.

Herstel

Radiotherapie in Turkije vereist geen verblijf in het ziekenhuis. De arts moet echter wel regelmatige controles regelen. De eerste afspraak moet een paar dagen of een week na de behandeling plaatsvinden. Hij zal het effect van de therapie en de vooruitgang van de gezondheid van de patiënt controleren. Hij kan ook eventuele complicaties tijdig opsporen. Een goede follow-up versnelt ook het herstel.

Lees ons verslag over de behandeling van trigeminusneuralgie in Istanbul.

Wat zijn de risico’s en bijwerkingen van radiotherapie in Turkije?

Radiotherapie in Turkije wordt beschreven als een niet-invasieve behandeltechniek. Het heeft echter wel een aantal bijwerkingen, waaronder :

  • Vermoeidheid,
  • Bestralingsgerelateerde huidproblemen zoals roodheid, droogheid of jeuk,
  • Tijdelijke haaruitval,
  • Een afname van bloedcellen als de behandeling gecombineerd wordt met chemotherapie,
  • Misselijkheid.

Waarom bestraling in Turkije?

Turkije heeft de titel van referentiebestemming voor radiotherapie verdiend. Veel internationale patiënten zijn hierheen gereisd voor een medische behandeling. Verschillende Turkse ziekenhuizen bieden deze behandeling aan, waaronder :

  • Medical Park, dat de titel centre of excellence heeft verdiend voor zijn vermogen om medische zorg van hoge kwaliteit te bieden;
  • Hisar Hospital Intercontinental, bekend om de expertise van zijn radiologen;
  • Anadolu Medical Centre, een multispecialistische faciliteit met JCI-accreditatie (Joint Commission International),
  • Memorial Hospital, een privé medisch centrum van wereldklasse in de Turkse hoofdstad.

Elk Turks ziekenhuis heeft ervaren personeel. Het medische team is opgeleid om patiënten service en zorg van hoge kwaliteit te bieden. De faciliteiten hebben ook eenbreed scala aan moderneröntgenapparatuur . Ze bieden een effectieve behandeling tegen een redelijke prijs. Dit alles wijst erop dat radiotherapie in Turkije een betere optie is.

Profiteer van een GRATIS evaluatie!

Op verzoek en
zonder enige verplichting van uw kant.

Raadpleging 100% gratis. We analyseren je situatie, je behoeften en verwachtingen. En we schatten het benodigde budget voor : Vlucht + Hotel + Taxi + Behandeling.

Je behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces. Totale gemoedsrust.


Veelgestelde vragen over radiotherapie in Turkije

Hoeveel kost radiotherapie in Turkije?

Er zijn veel factoren die de kosten van radiotherapie in Turkije kunnen beïnvloeden. Deze omvatten het type radiotherapie, de duur van de behandeling, de ervaring van de radiotherapeut, de faciliteit die de patiënt gekozen heeft, enz. De gemiddelde kosten variëren tussen 3.500 en 24.460 USD.

Wat is het succespercentage?

Als de gebruikte röntgenapparatuur efficiënt is en het medische team zeer competent, is het resultaat vaak beter. De behandelde patiënt kan verwachten langer te leven. Het succespercentage van de behandeling is in Turkije wel 95%.

Hoe lang duurt een bestralingskuur in Turkije?

De arts stelt over het algemeen een dagelijkse bestralingssessie voor, 5 dagen per week. De behandeling duurt ongeveer 6 weken. Alles hangt af van het behaalde resultaat. Internationale patiënten moeten daarom minstens 2 maanden in Turkije blijven.

Doet bestraling in Turkije pijn?

Een bestralingssessie is pijnloos. De patiënt voelt geen pijn. Soms reageert het lichaam echter slecht op de stralen die gestuurd worden om de kanker te elimineren. Dit kan leiden tot verschillende bijwerkingen.

Wat is het beste land voor bestraling?

Duitsland, Spanje, de Republiek Korea en Thailand bieden de beste behandeling voor radiotherapie. Turkije blijft echter de ideale bestemming. Het beschikt over de beste oncologisch gespecialiseerde radiologen en moderne apparatuur.

Hoe organiseer ik mijn reis naar Turkije voor radiotherapie?

Het gebruik van een gespecialiseerd bureau maakt het gemakkelijker om medische reizen voor radiotherapie in Turkije te organiseren. Het omvat verschillende diensten in het pakket, zoals accommodatie, vervoer, behandeling, vertaler, enz.


‍👩‍⚕ EEN OFFERTE AANVRAGEN ➡️